Поступки влади, перемога чи пастка?

владна трійця
З кожним днем все більше дивуюсь із того до яких методів вдається команда Януковича, щоб залишитись при владі. Видно провладні стратеги не дарма їдять свій хліб, і відпрацьовують кожну копійку на всі 100%. Відставка Азарова і окремих губернаторів цьому черговий доказ.
Вимоги майдану і більшості українців абсолютно чіткі і зрозуміли – це відставка президента і повна зміна влади.
Такий варіант звичайно не може влаштувати гаранта і тут за справу беруться технологи.
16 січня приймаються одіозні диктаторські закони на перший погляд не розумний крок який призведе до ще більших протистоянь, але саме цього влада й домагалась щоб радикально налаштовані протестувальники вийшли з під контролю опозиції і пішли в наступ.
Таким чином влада позбавила опозицію важелів впливу.Тепер більша частина майдану не контролюється опозицією, і якщо раніше Тягнибоку чи Кличку вдавалося стримати натовп від сутичок з Беркутом то зараз такі спроби приречені на провал, більше того самі лідери ризикують стати обєктом народного гніву.
Кличку дісталось від Євромайданівців
Погодьтесь  вести переговори з опозицією яка не контролює майдан набагато легше.
Ослаблена опозиція тепер не така категорична і готова на поступки. Тепер вже не стоїть питання відставки Януковича – а лише скасування диктаторських законів, звільнення ув’язнених євромайданівців і притягнення силовиків до відповідальності.
І тут Янукович йде на поступки, Азаров йде у відставку, скасовують частину законів від 16 січня, звільняють протестувальників і можливо навіть показово притягнуть до відповідальності декілька другорядних правоохоронців.
У відповідь опозиція повинна звільнити захоплені адмінбудівлі, а майдан повинен розійтись. В принципі це ідеальний варіант для влади… Але це ще не все....
З огляду не жертви та інші обставини майдан  не прийме такі умови і  далі буде розігруватись зовсім інший сценарій.  
Радикальні і не контрольовані протестувальники  з «Правого сектору»  оголосять лідерів опозиції зрадниками і повстануть тепер вже проти них, сутички на Грушевського продовжаться.
Після чого влада оголосить «Правий сектор» екстремістами, а опозиція буде змушена з цим погодитись, по всіх ЗМІ покажуть потрібну картинку, щоб підготувати народ, а потім просто придушать за допомогою силовиків.
Пізніше у всьому винною зроблять опозицію і таким чином дискредитують її в очах громадськості, щоб в майбутньому вона не могла підняти новий майдан.
В результаті диктатура Януковича затвердиться, ще як мінімум  на один термін і привіт Білорусія…

Все, що описане вище це лише один з можливих варіантів розвитку подій в Україні, який я надіюсь не буде реалізований… 

Популярні дописи з цього блогу

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Російський десантник про окупацію Криму

Чи здатна українська армія захистити державу?