Якщо ви до виборів не бачили кандидатів на своєму окрузі, то скоріш за все, ви не побачите їх і після...


Сьогодні майже кожен другий кудись балотується і як результат стрічка новин засрана відеороликами і пафосними постами кандатів, які зненацька полюбили Луцьк (чи інше місто) і прям серйозно налаштовані все відремонтувати. 
Мені особливо смішно дивитись ці ролики, бо значну частину новоспечених кандидатів знаю особисто і вжитті вони взагалі не такі. 
У більшості є хотєлочка поносити депутатський значок, проте нема навіть зеленого поняття, чим займається міська рада і які в неї повноваження, про бюрократичні процедури я взагалі мовчу)
Практика показує, що коли такий амбітний романтик стикається з роботою депутата, то дуже швидко розчаровується.
Сесії, ознайомлення з різноманітними проектами рішень, поданнями і т.д. це все надзвичайно нудно, а якщо ще й нема відповідної освіти то ще й не зрозуміло. 
А тут ще й виявляється, що депутатам місцевих рад не платять зарплати))))
Мені теж пропонували балотуватись від однієї із політсил, але я награвся в політику ще в 2010. 
Вважаю, що цим повинні займатись ті, хто реально готовий присвятити себе роботі на громаду(якби то пафосно не звучало, але такі люди є і їх не мало)
Я свідомо обрав інший шлях і буду ним йти не зважаючи на перешкоди.
Звичайно, що серед кандидатів є й достойні люди, і завдяки відкритим спискам, ми маємо унікальну можливість проголосувати за конкретного кандидата, навіть якщо він в списку не найпопулярнішої партії.
Не буду називати конкретних прізвищ, щоб не звинуватили в заангажованості, проте поділюсь своїми особистими критеріями
Якщо людина протягом тривалого часу вела активну громадську діяльність, працювала на благо громади, є фахівцем в певній сфері і не заплямувала себе - то така людина безперечно буде моїм фаворитом
Разом з тим "новиє ліца" які сьогодні повилазили під прапорами партій одноденок і хочуть на хайпі чергового політичного проекту пролізти у владу - зразу в прольоті! Де, ви, небайдужі були раніше? Попрацюйте спочатку для громади, а там побачимо.
Депутат це представник громади, це лідер який повинен відстоювати інтереси даної громади, робити щось набагато більше ніж просто бути харошим хлопцем чи дівчиною.
Власне як і в будь якому колективі, справжні лідери роблять значно більше ніж від них вимагається, причому роблять це не чекаючи якогось формального поста чи посади. 
Для них нова посада це лише більше можливостей для того, щоб продовжити займатись тим, чим вони займались до того. 
А якщо вони до того нічим не займались, то жодна посада тут не допоможе, зазвичай з таких людей виходять не лідери, а "начальники".
Тому рекомендую віднестись до майбутніх виборів зі всією відповідальністю, якщо ви до виборів не помічали діяльності кандидатів на своєму окрузі, то скоріш за все, ви не побачите її і після...

Популярні дописи з цього блогу

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Вся правда про АвтоТак

Що доброго зробив Путін для України?