Факти про Московію, або що відповідати кремлівським тролям

Сьогодні ставлення  більшості росіян до України формується великою мірою на основі культурно-історичних стереотипів. З одного боку – ідилічний гоголівський стереотип «поющей и пляшущей Малороссии» (Україна, яку всі росіяни начебто щиро «люблять»), а з іншого – демонічний булгаковський стереотип України, знавіснілої від націоналізму («утілення хаосу, насильства і зла»).
Попри позірну відмінність двох стереотипів, у їхній основі лежить те саме колоніальне уявлення про українство як щось «напівосвідчене, дике, примітивне і нерозвинене».
Коли українство перебуває в «малоросійському» стані, не ставлячи під сумнів російської зверхності та власної другосортності, воно залишається прийнятним і навіть симпатичним. Але як тільки українство вибивається з-під контролю, воно стає небезпечним шаленцем, якого треба силоміць «вилікувати», а в разі неуспіху «лікування» - знищити.
Спеціально для українців, яким доводиться вислуховувати російські закиди, щодо меншовартості України, наводжу вам 10 фактів про так званого "старшого брата".


10 Фактів про Московію.

1. Державу з назвою - Московія цар Петро І перейменував в Росію, аж в 18 столітті, в 1721 році.

2. Плем'я Мокші назвало свою річку Москва, а переклад цієї назви, з мови Мокші, звучить як "брудна вода". Будь-які інші мови Світу не можуть перекласти слово Москва. Слово "кремль" - татарське і означає укріплення на височині.

З. У середині ХVI століття всі картографи Європи писали і проводили кордон Європи уздовж кордонів Русі (Русь - це територія нинішньої України!) Московія - улус, зі своїми фінськими народами, завжди була складовою Орди і її Європа справедливо відносила до Азії.

4. Московія (Росія) платила данину Кримському Хану (!!!), своєму суверену і господарю, який був правонаступником Золотої Орди, аж до 1700 року. Цар Московії зустрічав кримського посла на Поклонній горі, садив його на свого коня, сам пішим, під узду, вів коня з кримським послом в Кремль, садив його на свій трон і вставав перед ним на коліна!?

5. У 1610 році, в Московії на Борисі Годунові (мурза Гудун) закінчилася династія Ченгіз Ідов (родич Чингісхана) і на трон звели Олексія Кішку з фінського роду Кобили, а при вінчанні його на Царство церква дала йому прізвище Романов, нібито прибув з Риму правити Московією!

6. Катерина ІІ, після окупації останньої вільної Руської держави - Великого Князівства Литовського (тер. Білорусі) в 1795 р., своїм наказом веліла назвати угро-фінські племена Московії якимись великоросами, а українців - справжніх русичів - малоросами!

7. Ніхто і ніколи не бачив в оригіналі договір про возз'єднання між Московією та Україною нібито підписаний Б.Хмельницьким і Царем О.Романовим!

8. Вже кілька століть археологи Московії шукають артефакти які б підтверджували  достовірність Куликовської битви, але поки безуспішно, от тільки байку про перемогу Д.Донского над Мамаєм виспівують досі, на всі голоси!?

9. Псковська, Новгородська, Смоленська області Росії, - це колишні слов'яно-руські Князівства і до угро-фінської Московії не мали ніякого відношення, поки Московія - Орда не окупувала їх у 1462, в 1478, і в 1654 роках. А в інших областях РФ (Московії) ніколи не мешкали слов'янські племена і народи.

10. Золота Орда і її дочка - Московія, - це єдині країни світу, які тримали в рабів власний народ. Це і пояснює вічну відсталість багатою на природні копалини Московію від порівняно обділених на природні ресурси європейських країн. Адже ефективність роботи вільних людей набагато вище, ніж рабів ...

Популярні дописи з цього блогу

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Вся правда про АвтоТак

Російський десантник про окупацію Криму