Революція тільки починається!

Ми з вами стали свідками подій які змінили історію України. Злочинний режим Януковича повалено, але це лише проміжна перемога, вірніше сказати перший крок до неї. Зараз дуже важливо втримати втримати перемогу і не дати старим новим політикам знов дорватись до корита і продовжити дерибан України. 
Зараз неодмінно почнуть з’являтись нові «герої» революції, які до цього часу відсиджувалися по норах, очікуючи до кого приєднатись. 
Майдан сьогодні є єдиним гарантом того, що в країні відбудеться не зміна облич при владі,а зміна всієї системи. Саме ультиматум який висловив зі сцени майдану один із сотників, переломив хід революції і не дозволив Віктору Януковичу всидіти на Банковій ще вісім місяців.
Наступного дня були налякані як і регіонали так і опозиція. Саме погроза майдану піти на штурм змісила нардепів в рекордні строки прийняти велику кількість важливих рішень.
Очевидно, що нікому з політиків зараз не потрібна третя сила, яка диктує свої вимоги, тому зараз багато сил буде кинути на те, щоб майдан розійшовся. До речі Турчинов вже недвозначно натякнув, що майдан вже свою функцію виконав і може розходитись. Щоб послабити вплив майдану, основним його активістам можуть запропонувати якісь другорядні посади в різноманітних відомствах. Але в будь-якому випадку це не повинно приспати нашої пильності. Для закріплення результатів революції і впровадження реформ треба зробити декілька основних кроків.
1. Зараз найголовніше завдання затримати Януковича і всіх приближених до нього. Дуже важливо не допустити їхньої загибелі, тому, що є дуже багато політиків які зацікавлені в смерті, або втечі Януковича, щоб він їх не здав. Свідчення які може надати Янукович і КО можуть призвести до арешту тисяч поплічників і стануть в нагоді для майбутньої люстрації.
2. Крім затримання самих олігархів і колишніх чиновників, потрібно арештувати і повернути в державну власність все їхнє майно і награбовані кошти. Свого часу саме так вчинив президент Грузії Саакашвілі, що дозволило зібрати майже 5 бюджетів Грузії.
3. Негайно внести зміни до Конституції України, якими позбавити депутатів та інших високопосадовців недоторканості та інших привілеїв.
4. Ухвалити Закон України «Про люстрацію».
5. Ухвалити відповідні зміни до законодавства, якими суттєво розширити повноваження місцевих громад, зокрема право призначати голів держадміністрацій, обирати дільничих та суддів.
6. Право вільного володіння вогнепальною зброєю є невід’ємним правом вільної нації, а в умовах коли правоохоронні органи тупо розстрілюють людей на вулиці це, ще й мало не єдиний спосіб захисту свого життя і здоров’я. 
Дострокові вибори парламенту можна проводити лише після ухвалення відповідних законів. Негайне проведення дострокових парламентських виборів мало, що зможе змінити, скоріш за все ми отримаємо тих самих людей тільки під іншими прапорами. Хоча як на мене то і нинішній склад парламенту може ефективно працювати, якщо депутатів правильно простимулювати)
Зараз ми  не можемо розслаблятися і тим більше щось святкувати, щоб не повторити своїх помилок ми повинні не забувати про злочини не тільки минулої влади, а й позаминулої.
Не зрадьмо “Небесної сотні” і того за що вони боролися і віддали свої життя!

Популярні дописи з цього блогу

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Вся правда про АвтоТак

Російський десантник про окупацію Криму