Як в реєстраційній службі дбають про наш комфорт?

Довелось мені на днях спробувати на собі "покращення" нової процедури реєстрації прав на нерухоме майно. В котре переконуюсь у тому на скільки в нас все роблять через ж…пу. 
Вже більше року щоб потрапити до державного реєстратора потрібно займати чергу о 23.00 тоді шанси потрапити до реєстратора значно вищі. Якщо вам повезло бути хоча б 4-5 в черзі то вам прийдеться просидіти ще як мінімум пів дня (це якщо повезе) і якщо у вас все гаразд з документами тоді вам зареєструють вашу власність.
Але щоб це диво трапилось люди реально приходять і займають чергу з 23.00 і стоять всю ніч. У кого є автомобіль то їм хоча б є де переночувати, а хто без авто, той просто чекає ніч перед ворітьми. Незалежно від того яка погода на дворі, чи мороз чи дощ.
В мене питання до чиновників, якщо ви не можете організувати нормальну роботу відомства, то чому хоча б не дозволити людям чекати своєї черги в коридорі управління? Всеодно всі кабінети закриваються на ключ, а в приміщенні реєстраційної служби вночі чергує сторож. Люди що сиділи зі мною в черзі казали, що під коли були сильні морози просили строжа відкрити двері хоча б у 8.00, але він на відріз відмовився і відкрив лише о 8.50.

Коли проходите етап нічного чергування, ви попадаєте на другий, в невеличкому тісному коридорчику по 30-40 людей змушені весь день чекати своєї черги. 
зручні лавки
Крім туалету ніяких зручностей. Крісла поламані, а на вузенькі лавочки заледве сумка вміщається .
зручне місце для клієнта
під час очікування можна подивитись цікаві передачі
В коридорі є телевізор, але його не вмикають. Виникає питання чому? Чому не ввімкнути людям телевізор щоб вони не нудьгували? 
В приміщенні нема ні кавового автомату ні навіть банальної питної води, зате є ксерокс з просто драконівськими цінами. Для прикладу звичайна паперова папка коштує 4 грн. В той час як в магазинах в середньому від 1-1.5, ксерокопія А4 - 2 грн. (по місту максимум зустрічав 50 коп.),роздрукована заява на реєстрацію -3 грн. Звідки такі ціни і чим вони обґрунтовані? Куди дивиться прокуратура? Куди дивиться Антимонопольний комітет? (готую скарги, але навряд вони дадуть результат)
Очевидно керівництво реєстраційної служби створило хорошу корупційну схему: підприємцю дають можливість працювати в державному органі, (враховуючи що в радіусі кількасот метрів нема конкурентів то це вже монопольне становище), а підприємець в свою чергу ставить завищені цін і кожен місяць відраховує начальству кругленьку суму.
Короче кажучи, система держорганів прогнила повністю і щоб це виправити потрібно провести повну люстрацію всіх органів, не лише в Києві а й на місцях.

Популярні дописи з цього блогу

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Вся правда про АвтоТак

Російський десантник про окупацію Криму