Хєрої революції

Події в Україні з кожним днем набирають все більших обертів. Загинуло 4 людини, десятки зникло безвісти або затримано, сотні поранено, словом це вже не мирний протест - це революція. Такий час вимагає радикальних дій.
З Батьківщиною і Ударом все зрозуміло, ці партії завжди були ліберально-демократичні і ніколи не видавали себе за радикалів, тому ніхто і не чекав від них революції. Переговори і дискусії це завжди був їх метод, інша справа ВО Свобода.
ВО Свобода протягом двох десятків років будувала собі імідж радикальної націоналістичної партії, яка готова до рішучих дій. Цей імідж неодноразово стверджувався на багатьох мітингах, в полум'яних закликах і виступах, сутичках із опонентами. ВО Свобода неодноразово заявляла про необхідність соціал-націоналістичної революції та повної люстрації влади. 
Після подій 30.11.13, здавалось, ось настав той підходящий момент, коли можна почати омріяну соціал-націоналістичну революцію і повністю змінити систему влади. І от тут "спецназ опозиції" і найбільш радикальна і готова до дій політсила здала задню.
01.12.2013 в той час коли патріоти пішли на штурм Банкової, О. Тягнибок зі сцени Євромайдану скандуючи РЕ-ВО-ЛЮ-ЦІ-Я, закликав будувати намети і монтувати велику сцену (!?). 

Я звичайно не великий спеціаліст в організації революцій, але мені здається, що під час революції будуть не сцену а барикади. 
Мимоволі напрошується думка, що Тягнибоку потрібна не революція, а майданчик для піару.
Вся "революційна" діяльність ВО Свобода на майдані зводиться до наступного:
- патріотів, що 1 грудня штурмували Банкову назвали провокаторами і тітушками;
- під час голосування за скандальні диктаторські закони 16 січня, не чинили жодноного опору;
- патріотів які штурмували Грушевського, теж охрестили провокаторами;
- "Спільну справу", що захопили міністерство юстиції, та Мінагропрод вже традиційно названо провокаторами;
- громадських активістів і "Автономний опір" які захопили будівлю ЛОДА штурмували;
- напад на громадських активістів, що розмістились у захопленому Мінагропроді, під сутички застосовувалась травматична зброя, в результаті чого від рук свободівців постраждало 6 людей.

Спостерігаючи за "героїчними" подвигами ВО Свобода, багато хто задається цілком логічним питанням - на кого працює "Єдина сила українців"?
"Рука не здригнеться" - гучно заявляла ВО Свобода перед виборами 2012 року, але поки що бачимо, що рука, крім своїх побратимів ні на кого не піднялась.


Популярні дописи з цього блогу

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Російський десантник про окупацію Криму

Що доброго зробив Путін для України?