Путінське покращення для кримчан


Ейфорія в кримських бабусь, які мріяли померти в Росії по троху проходить і тепер вони починають стикатися із гіркою реальністю в якій їм доведеться доживати. І зараз вже значна частина тих хто, ще вчора інтенсивно розмахував російським триколором, сьогодні вже починає шкодувати про це і для цього є сейозні підстави.

Продовольча криза
У Криму на прилавках супермаркетів і продовольчих ринків різко зменшується асортимент продуктів.
Основними причинами, що викликали початок продовольчої кризи на півострові, стали величезні черги на під'їздах до Криму, через що доставки товару постійно спізнюються, а також "введення" на півострові нової офіційної валюти - російського рубля.
Напередодні самопроголошений глава маріонеткового уряду Криму Сергій Аксьонов заявив, що відтепер "офіційної" валютою на півострові буде служити саме російський рубль. Така заява, в першу чергу, спантеличила співробітників кримських супермаркетів, які до цих пір не знають, в якій валюті вивішувати цінники на продукти - рублях або гривнях.
Крім того, кризова ситуація продовжує «тримати в тонусі» кримських споживачів - народ запасається продуктами, що вже позначилося на цінах. Тільки цукор в автономії за тиждень подорожчав до 12 гривень за кілограм. Кримчани масово скуповують рибні консерви, крупи, сіль і картоплю.

Фінансова криза
У всіх містах півострова зустрічаються довжелезні черги біля банкоматів. Багато українських банків вже закриті, а інші - готуються.
Після загрозливої заяви маріонеток Кремля про націоналізацію кримських філій українських банків, вони про всяк випадок вивозять на материк всі термінали і зайві кошти.


На рахунках в українських банках у жителів Криму майже 20 мільярдів, кажуть експерти. І саме сьогодні самопроголошений прем'єр Сергій Аксьонов порадив кримчанам забути про гривні на депозитах. Мовляв, краще тепер розраховувати на компенсацію з Росії.
І це не перший удар по кишенях кримчан. Через блокування рахунків кримські пенсіонери не могли отримати більш ніж півмільярда гривень, які перерахували з Києва.
При цьому ще масштабнішу катастрофу очікують у перших числах квітня, коли через тих же сепаратистів кримчанам не перерахують чесно зароблені зарплати.

Що буде із майном?
Хоча зараз нема немає масових біженців з Криму, але з кожним днем їх кількість збільшується, ось слова одного з них:
«Ми просто залишили все і поїхали. Ми вирішили виїхати заради безпеки своєї сім'ї. Все роблять з автоматами, вони можуть увірватися в будинок, забрати, хто буде захищати? », - Говорить Олег Іваненко.
Його сім'я залишила в Євпаторії квартиру, в якій вони жили 17 років. Чи вдасться повернутися - кримчани не певні. Зараз тільки ледачий не говорить у Криму: майно незгодних з новою владою будуть відбирати, щоб розселити сотні козачків з Кубані, які допомогли Кремлю захопити півострів. Водно час самим кримчанам, видають російські паспорти з пропискою в Сибірі.
«БТІ захопили, вивели співробітників, я так розумію, деяку документацію вивезли, винесли, не знаю, що з нею зроблять, або скористаються нею проти кримчан, або спалять і запустять в їх квартири і будинки інших людей - пишуть співробітники БТІ
Розкрадання документів - це перша ластівка в історії «великого дерибану» майна пересічних громадян півострова, тепер ніхто - ні звичайний селянин, ні власник курортної нерухомості - не може відчувати себе в безпеці.
Люди, що мають право власності на об'єкти в Криму, позбавлені можливості будь-яким чином ними розпоряджатися. Вже зараз на півострові заблоковані всі реєстри прав власності. Отже продати, купити або подарувати авто або нерухомість законно неможливо. Всі стрімко знецінюється - власники продають задешево майно, поки не відібрали. І цими проблемами обов'язково скористаються шахраї.

Росія обдурила кримських бабусь - пенсії не підвищили
Днями підприємство «Кримпочта» почало видачу пенсій в російських рублях, проте їх розмір розчарував кримських пенсіонерів.Про початок виплат повідомив віце-прем'єр самопроголошеного уряду Криму Рустам Теміргалієв.
«Де-факто перші готівкові рублі в кримській економіці з'являться сьогодні - підприємство« Кримпочта »почало видачу пенсій майже 200 тис. пенсіонерів. Великі торговельні мережі перепрограмують касові апарати на можливість розрахунків як в рублях, так і в гривнях. Зміни також відбуваються в бухгалтерському та податковому обліку », - написав Теміргалієв на своїй сторінці в «Фейсбуці ».
Однак пенсіонери, які отримують пенсію, кажуть, що розміри виплат не збільшилися, пенсія просто перерахована за коефіцієнтом 3,8. При цьому частина грошей видають російськими монетами, які останнім часом активно вилучали з обігу у великих містах Росії.
Як відомо, напередодні так званого «референдуму» кримські сепаратисти клятвено обіцяли, що розмір пенсій на півострові зросте мінімум в два рази у разі приєднання до Росії.

«Зараз російських бабусь кидатимуть російські хлопці на курсі і обміні, задурівая їм голову», - написав у коментарі до новини Мурад Сейтмамутов.

У свою чергу користувач В'ячеслав Гросу повідомляє, що в Криму не можна розплатитися рублями: «Вчора рублі не брали ніде, банкомати навіть Ощадбанку не працювали, картами розрахуватися майже ніде не представлялося можливим - такі реалії ..». Отже, замість обіцяного процвітання на кримчан чекає економічний крах. Не врятує навіть курортний сезон, якого просто не буде під дулами автоматів.


Додайте сюди перебої із електрикою, водою і газом і отримаєте справжній російський рай, тільки якщо раніше своє невдоволення кримчани могли висловити на мітингах, то тепер спокій на півостові буде забезпечено дулами російських автоматів і ОМОНовськими палицями...

Популярні дописи з цього блогу

Враження від книги Кейта Феррацці - Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств.

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Кар'єрні ігри. Як узяти владу у свої руки