Вся правда про АвтоТак

Враховуючи скрутне матеріальне становище більшості українців, власний автомобіль для багатьох залишається недосяжною мрією.
В таких умовах купівля в кредит залишається мало не єдиною можливістю придбати авто.
Великий попит на кредити породив величезну пропозицію на ринку. Сьогодні кредити пропонують не лише банки, активізували свою роботу й різного роду кредитні спілки та товариства. На відміну від банків, такі організації пропонують громадянам більш вигідні умови, та менші відсотки, що і є тією наживкою на яку клює багато наших співвітчизників. Безкоштовний сир буває тільки в мишоловках, але українці в погоні за дешевими кредитами нехтують безпекою, підписують договори не читаючи і в результаті втрачають як свої кошти так надії отримати омріяний автомобіль.
Сьогодні хочу вам розповісти про ТОВ «Авто Просто». За майже 5 років своєї діяльності, ця конторка поширила свою діяльність на всю Україну, а завдяки вдало побудованій рекламі вдалось затягнути величезну кількість наївних громадян.
Людей заманюють низькими відсотками (4,6% річних), невеликими щомісячними платежами і мінімальним першим внеском(3% від вартості авто). Потенційним клієнтам обіцяють, що вже через 1-3 місяці вони зможуть отримати свій автомобіль – Ну хіба не вигідно? Як гарантію вам пропонують підписати договір і більшість на радощах підписує договір не вникаючи в його суть. Умови договору викладені на одному аркуші формату А4, на перший погляд є зрозумілими та вигідними для клієнта. Однак, договір має ряд додатків. Додатки викладені у вигляді текстів, схем і табличок, з таким формулюванням статей, яке навіть досвідченому юристу не з першого погляду зрозумілі (особисто я перечитував разів 5 перш ніж зрозумів «де собака зарита»)
У ТОВ «Авто Просто» не дозволяють потенційним клієнтам виносити договір за межі офісу, ознайомитись з ним можна лише перед безпосереднім підписанням договору, тому в мене виникає великий сумнів в тому, що клієнти до кінця розуміють що підписують і які наслідки їх чекають.

Наскільки вигідний кредит від ТОВ «Авто Просто»?
Зазвичай за низькими відсотковими ставками ховаються різноманітні додаткові платежі і наш випадок не виключення. За 10 років, вам потрібно сплатити 120 щомісячних платежів які складаються із:
- переплати: вступний внесок - 3 % від вартості автомобіля + ПДВ , тобто 3,6 %;
- щомісячні адмінвитрати- 0,38 % від вартості автомобіля + ПДВ , тобто на рік - 0,38 * 1,2 * 12 = 5,47 % , а не 4,6 % річних , як стверджує реклама АвтоТак!
- страховий платіж - 0,065 % від вартості авто.
- право на отримання автомобіля - 3 % від вартості авто + ПДВ , тобто 3,6 %.
Тепер підрахуємо загальну переплату: 3,6 + 5,47 * 10 років ( 120 ВЗН . ) + 0,065 * 10 років ( 120 ВЗН . ) + 3,6 = 62,6 % від повної вартості АВТОМОБІЛЯ!
Тобто якщо обраний Вами автомобіль коштує наприклад 100 000грн. Вам він обійдеться в 162 600грн.!
Багато хто вважає, що якщо він розрахуєтеся з АвтоТак скажімо за п'ять років, то заплатите набагато менше. ЦЕ НЕ ТАК! У договорі дійсно передбачені знижки на авансові платежі. Але внесків як і раніше залишиться 120! Якщо після отримання автомобіля Ви втратите офіційне місце роботи, то Вам можуть дати відстрочку. Але загальний термін при цьому не може перевищити 10 років. Тобто потім Вам збільшать розмір щомісячного внеску.
Якщо Ви вирішите достроково погасити заборгованість за договором після отримання авто, то адмін. витрати Вам нарахують з коефіцієнтом 0,25 ( 0,10 % + ПДВ у кожному внеску) . Але внесків в будь-якому випадку 120, а право на такі пільги Ви маєте лише за умови погашення заборгованості протягом перших 12 місяців з моменту укладення договору!

Як швидко ви отримаєте автомобіль?
Ніхто не може вам сказати, коли саме ви отримаєте свій автомобіль! Тому, що в договорі НЕ прописано! Консультанти розповідають, що через 1-3 місяці ви зможете отримати свій автомобіль - ЦЕ НЕПРАВДА!
Всі покупці формуються в групи в кількості близько 120-240 чоловік кожна. Кожен з учасників групи сплачує щомісячні внески, за які кожного місяця кожній групі купується по 2, максимум 3 авто (статистика АвтоТак). Отримують ці авто ті хто більше всіх у групі заплатив.
Таким чином в перший місяць авто отримають тільки 2-3 людини в кожній групі (з 240!), А за перші три місяці - не більше 9 осіб у кожній групі. Отже останній учасник групи отримає своє авто орієнтовно через (240/3 ) 80 місяців., Тобто через 6,5 років!
Виплативши при цьому близько 80 внесків із 120 (+ адмін. витрати), тобто виплативши вартість авто (заводську ціну) практично повністю КРУТО ЧИ НЕ ТАК ЧИ?

Які ще підводні камені чекають на вас?
Вартість автомобіля не фіксується, а отже і розмір Вашого щомісячного внеску змінюється кожен місяць, НАВІТЬ ПІСЛЯ ОТРИМАННЯ ВАМИ АВТОМОБІЛЯ! Для отримання автомобіля Вам необхідно надати одного або двох поручителів, довідки про доходи за останні шість місяців (на себе і на поручителів), оформити у нотаріуса договір поруки, а після отримання автомобіля - договір застави на нього, при цьому, всі зазначені витрати лягають на учасника. Після отримання автомобіля разом з щомісячними платежами Вам доведеться додатково оплачувати страховку автомобіля (4,5 % одноразовий за рік або 0,5 % на весь період виплати), а страхове відшкодування отримує Авто Просто!
Всі витрати ТОВ «Авто Просто» покладає на учасників системи придбання автомобілів в групах, не вкладаючи при цьому власних коштів, що робить таку діяльність пірамідальною схемою, коли споживач сплачує за можливість одержання компенсації, яка надається за рахунок залучення інших споживачів такої системи, а не за рахунок продажу або споживання продукції.


Чи законно це?
Діяльність ТОВ "Авто Просто" є нічим іншим як фінансовою пірамідою а згідно законодавства заборонено утворення, експлуатація або сприяння розвитку пірамідальних схем, коли споживач сплачує за можливість одержання компенсації, яка надається за рахунок залучення інших споживачів до такої схеми, а не за рахунок продажу або споживання продукції;
Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЗУ «Про захист прав споживачів» зазначена підприємницька практика є такою, що вводить в оману, оскільки під час пропонування продукції споживачу не надається або надається у нечіткий, незрозумілий або двозначний спосіб інформація, необхідна для здійснення свідомого вибору.
Якщо вам надоїло чекати і ви захочете розірвати договір то в такому випадку у ТОВ «Авто Просто» передбачили хитрий пункт: «повернення першого внеску можливе лише у випадку розірвання договору і надсилання у центральний офіс листа протягом 7 днів від дати підписання договору.
Скажіть, кому прийде в голову розривати договір через тиждень? Зазвичай клієнти задумуються про це не раніше ніж через 3-4 місяці, коли вони не отримують обіцяного автомобіля.
Решту ж виплачених грошей можна повернути лише після того, як проплатить уся група, тобто десь через 6,5 років!
Відповідно до вимог ст. 34 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», здійснення діяльності з надання будь-яких фінансових послуг, що передбачають пряме або опосередковане залучення фінансових активів від фізичних осіб, дозволяється тільки після отримання відповідної ліцензії.
До серпня 2013 року ТОВ «Авто Просто» такої ліцензії не мало!!! Тому якщо ви уклали договір до серпня 2013 року у вас є високі шанси повернути свої кревні.
В будь–якому випадку звернення до суду являється єдиним дієвим способом, але тут багато залежить від грамотно складеної позовної заяви. Можу сказати з власного досвіду, що справу виграти можна.
Згідно даних які містяться в Єдиному Державному реєстрі судових рішень, проти ТОВ «Авто Просто» подано вже більше 1000 позовів по всій Україні, така велика кількість позовів проти цієї конторки як мінімум викликає підозру і дає привід сумніватись в чесності підприємницької діяльності ТОВ «Авто Просто».
Якщо ви тільки плануєте скористатись послугами ТОВ Авто Просто раджу добре подумати. Якщо ж ви вже стали "щасливчиком" то раджу якнайшвидче звертатись до суду, в свою чергу можу допомогти вам із складенням позовної заяви.
Просто напишіть мені на e-mail: pavlozayets20@gmail.com
Для ознайомлення надаю вам договір та додатки до нього









Популярні дописи з цього блогу

Враження від книги Кейта Феррацці - Ніколи не їжте наодинці та інші секрети успіху завдяки широкому колу знайомств.

Головний ворог України не на Донбасі і навіть не в Москві - головний ворог України в Києві..

Кар'єрні ігри. Як узяти владу у свої руки